15-11-06

trailer: Fred Claus

"Fred Claus" of wordt het toch "Joe Claus"? Er is al wat discussie geweest over de titel van deze film. Deze komedie met indrukwekkende cast zal in november 2007 verschijnen. Oa Paul Giamatti (Sideways, The Illusionist, Lady in the Water), Vince Vaughn (Wedding Crashers, The Break-Up), Kevin Spacey, Rachel Weisz spelen in deze kerstkomedie geregisseerd door David Dobkin die naast "Shanghai Knights" vooral bekend is van zijn "Wedding Crashers".

Het verhaal gaat over Fred (Vaughn) de niet zo succesvolle broer van de kerstman (Giamatti). Fred besluit na lange tijd nog eens zijn broer de kerstman te bezoeken op de noordpool.

 14-11-06

Kinepolis lanceert digitaal kanaal

kinepolis_gr
 
Nog een episode in de uitvinding van de eeuw waar niemand op zat te wachten: digitale TV.

Digitaal TV-platform iNDi zal met medewerking van bioscoopgroep Kinepolis een filmkanaal uitzenden.

Dagelijks een film, docu's, interview en ongetwijfeld een pak reclame zal te zien zijn voor de betalende burger vanaf 24/11/"06. 

20:27 Gepost door © Nico in Filmnieuws | Permalink | Commentaren (1) | Tags: kinepolis, digitale tv |  Facebook |

08-11-06

Paramount Pictures haalt Scorsese binnen

martin.scorsese

Martin-Scorsese2

 

Eén van de beste regisseurs op deze aardbol, Martin Scorsese, sluit een 4-jarig contract af met studio Paramount Pictures voor een bedrag van ongeveer 8 miljoen euro.

 

Deze regisseur, die om onverklaarbare redenen nog steeds geen oscar voor regie wist te bemachtigen, werd geboren in 1942. In 1976 scoorde hij met "Taxi Driver" zijn eerste grote hit. Daarna volgden de onvergetelijke "Raging Bull", "The Color of Money", "Goodfellas", "Cape Fear", "Casino", "Gangs of New York" en "The Aviator".

In zijn maffiafilms, hij groeide op in een Italiaans-Amerikaanse familie, werkte hij meermaals samen met acteurs Robert De Niro en de altijd nerveuze Joe Pesci. In recentere films viel zijn oog op Leonardo DiCaprio.

 

In de jaren ’80 blikte hij "The Last Temptation of Christ" in wat hem veel controverse opleverde en wat hem misschien wel zijn oscar voor regie zal kosten voor de rest van zijn carrière. Als weerwerk voor de controverse maakte hij in 1997 "Kundun" over het leven van de jonge Dalai Lama. Eén keer filmde hij een kostuumdrama in 1993: "The Age of Innocence" met Daniel Day-Lewis en Michelle Pfeiffer.

 

Enkele weken geleden kwam Martin Scorsese nog in de media omtrent zijn groeiende afkeer van Hollywood en grote filmproducties. Benieuwd of dit zo zal blijven onder de vleugels van Paramount Pictures...

 

Zijn langverwachte remake van de fantastische "Infernal Affairs", namelijk "The Departed" komt eind december in de Belgische bioscoopzalen.

02-11-06

"The Matrix"-makers verfilmen Japanse comic

Regisseurs “The Matrix” verfilmen Japanse comic

 

wach wachowski_larry_150
 

 

speed_racerDe Wachowski brothers, Larry en Andy, bekend van “The Matrix” trilogie en “V for Vendetta”, verfilmen volgend jaar de Japanse cartoonreeks “Speed Racer”. Deze reeks beschrijft de avonturen van een jong piloot en zijn racewagen. Hiervoor roepen de broertjes opnieuw de hulp in van producer “Joel Silver” die ook al bij hen samenwerkte voor “The Matrix”.

 

 

Vooraleer zich in de filmindustrie te wagen, schreven beide broers al comics.

In de rubriek roddel noteren we nog steeds de onopgehelderde seksuele identiteitsproblemen van Larry.

 

Te verwachten vanaf 2008 in de bioscoop.

25-10-06

Coen brothers werken opnieuw met Clooney

Coen brothers plannen opnieuw film met George Clooney

 

coen 

 

o_brother,0

 

 

De broertjes Coen, die oa “Fargo” en “The Big Lebowski” regisseerden, gaan voor de 3de maal samenwerken met George Clooney.

 

De nieuwe zwarte komedie zal “Burn after Reading” heten en handelt over een CIA-agent die de diskette van een onthullend boek kwijtraakt.

 

Clooney speelde eerder al mee in de zeer goede film “O, Brother, Where Art Thou?” waarin hij zijn danstalenten mocht demonstreren en in de film “Intolerable Cruelty”.

 

De acteur is momenteel een eigen film over voetbal aan het afwerken “Leatherheads” en zal nog dit jaar kunnen starten met “Burn after Reading”.

 

 

21-10-06

Nic Balthazar stelt zijn eerste filmproject voor

Nic Balthazar verfilmt eigen boek

balthazar

 

Nic Balthazar stelde gisteren zijn allereerste filmproject voor: "Ben X" en wil met deze film volgend jaar al meedingen in het Filmfestival van Cannes.

Het boek "Niets was alles wat hij zei" van deze sympathieke Gentenaar is een meeslepende thriller over een autistische puber die letterlijk doodgepest wordt. Dit verhaal deed mij automatisch denken aan de videoclip van Pearl Jam: Jeremy.

Zijn boek had hij eerder al bewerkt voor theater. Nic Balthazar is oa bekend van cultuurprogramma's en Vlaanderen Vakantieland maar vooral van zijn filmprogramma op Canvas: Filmfan, waar hij altijd de perfecte inleiding weet neer te poten voor de betere film.

14:29 Gepost door © Nico in Filmnieuws | Permalink | Commentaren (7) | Tags: ben x, nic balthazar, cannes |  Facebook |

18-10-06

nieuwe plannen van Oliver Stone

Oliver Stone maakt film over ontsnapping Osama Bin Laden tijdens Amerikaanse aanval in Afganistan

 

200px-Oliver_Stone_01  Oliver_Stone2

 

Oliver Stone, het zorgenkindje van Hollywood, heeft ditmaal plannen om een film te draaien over de Amerikaanse invasie in het Tora Bora-gebergte in Afghanistan.

Het zou weeral Stone niet moeten zijn om zich te baseren op een controversieel boek, namelijk "Jawbreaker" die stelt dat Osama in die bergen verscholen zat tijdens de beruchte aanval, maar kon ontkomen.

Oliver Stone startte zijn carrière als screenwriter voor oa "Midnight Express" en "Scarface" vooraleer zich in de regisseurstoel te werpen.

Hij maakte verschillende kaskrakers, in het begin vooral in het oorlogsgenre (Platoon, Born on the Fourth of July), maar werd toch vooral bekend door zijn honger naar controverse.

Door films te maken als "JFK" en "Nixon", meer bepaald over de samenzweringstheorie, maakte hij zich niet populair bij de Amerikaanse bevolking.

En zeker niet toen hij met "Natural Born Killers" op de proppen kwam. Een unieke film maar te geweldadig. Toen bekend raakte dat Stone tijdens de opnames van deze film meer stoned dan nuchter was en dat een deel van de film letterlijk in een psychedelische roes geschreven werd, kon hij het schudden.

In 1999 en 2005 werd hij gearresteerd voor drugsbezit en kon nadien niet meer scoren. "Alexander" flopte en gans NY hield hun hart vast toen ze lazen dat Stone "World Trade Center"ging draaien.

22:35 Gepost door © Nico in Filmnieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oliver stone, afghanistan |  Facebook |