08-11-06

Paramount Pictures haalt Scorsese binnen

martin.scorsese

Martin-Scorsese2

 

Eén van de beste regisseurs op deze aardbol, Martin Scorsese, sluit een 4-jarig contract af met studio Paramount Pictures voor een bedrag van ongeveer 8 miljoen euro.

 

Deze regisseur, die om onverklaarbare redenen nog steeds geen oscar voor regie wist te bemachtigen, werd geboren in 1942. In 1976 scoorde hij met "Taxi Driver" zijn eerste grote hit. Daarna volgden de onvergetelijke "Raging Bull", "The Color of Money", "Goodfellas", "Cape Fear", "Casino", "Gangs of New York" en "The Aviator".

In zijn maffiafilms, hij groeide op in een Italiaans-Amerikaanse familie, werkte hij meermaals samen met acteurs Robert De Niro en de altijd nerveuze Joe Pesci. In recentere films viel zijn oog op Leonardo DiCaprio.

 

In de jaren ’80 blikte hij "The Last Temptation of Christ" in wat hem veel controverse opleverde en wat hem misschien wel zijn oscar voor regie zal kosten voor de rest van zijn carrière. Als weerwerk voor de controverse maakte hij in 1997 "Kundun" over het leven van de jonge Dalai Lama. Eén keer filmde hij een kostuumdrama in 1993: "The Age of Innocence" met Daniel Day-Lewis en Michelle Pfeiffer.

 

Enkele weken geleden kwam Martin Scorsese nog in de media omtrent zijn groeiende afkeer van Hollywood en grote filmproducties. Benieuwd of dit zo zal blijven onder de vleugels van Paramount Pictures...

 

Zijn langverwachte remake van de fantastische "Infernal Affairs", namelijk "The Departed" komt eind december in de Belgische bioscoopzalen.

De commentaren zijn gesloten.