19-10-06

See No Evil

See No Evil **½

 

Hakken en peuteren

                                  

Van Gregory Dark, USA, 2006 met Glen Jacobs, Christina Vidal, Luke Pegler, Samantha Noble, Michael J. Pagan, …

 

SNE2

 

 

SNE1De regisseur Gregory Dark is voornamelijk bekend voor het inblikken van erotische B-films. Deze keer koos hij voor een slasherfilm met vrij onbekende acteurs, behalve de wacko serial killer van dienst Jacob Goodnight: Glen Jacobs, een worstelaar (artiestennaam: Kane) die bekend zou moeten zijn in het milieu van de glimmende mannekes die elkaar graag tegen het canvas smijten. Let ook op actrice Samantha Noble (Kira). Eentje die we nog veel te zien zullen krijgen.

 

Een agent en zijn collega worden opgeroepen om een burenruzie op te lossen en stuiten er op een schreeuwende jonge vrouw zonder ogen en een zenuwachtige Goodnight. De agent die dit treffen overleeft, zien we enkele jaren later terug als een wat verveelde hulpagent die dit voorval nooit heeft kunnen vergeten. Hij werkt in een jeugdgevangenis en begeleidt een groepje jongens die samen met een groep meisjes uit een andere jeugdgevangenis een verlaten hotel dienen op te kuisen. Dit brengt ons direct naar de eindbestemming van de film. De rest van het verhaal speelt zich af binnen het hotel waar Goodnight de rondzwervende jongeren één voor één aan zijn haak slaat en hen de ogen uitpeutert. Naarmate het bevolkingsaantal van het hotel daalt, komen we ook nog meer te weten omtrent de psychische evolutie en beweegredenen van Jacob Goodnight.

 

De film is tegen alle verwachtingen in nog redelijk genietbaar. Er speelt schoon volk mee, de absolute must voor elke horrorfilm, en het tempo ligt vrij hoog. De film is voorbij voor je het weet, al kan dit ook te wijten zijn aan het feit dat de film maar 84’ duurt. De spanning is perfect opgebouwd, alle horrorclichés passeren de revue en Gregory Dark weet er zelfs 2 unieke lachwekkende scènes uit te puren. Eentje heeft te maken met een blondine die sterft omdat ze haar gsm moet inslikken en de andere heeft te maken met het einde van Goodnight. Wees gerust, je verlaat de cinema met de glimlach.

 

Dit is een typische slashermovie van het soort waarmee we ondertussen al de straten kunnen plaveien maar weet zich toch te onderscheiden door het hoge tempo en enkele unieke scènes. Hou je van minderjarige meisjes, geweld, bijlen, vleeshaken en een vleugje humor, dan ga je hier helemaal weg van zijn.

 

SNO3

De commentaren zijn gesloten.