18-10-06

nieuwe plannen van Oliver Stone

Oliver Stone maakt film over ontsnapping Osama Bin Laden tijdens Amerikaanse aanval in Afganistan

 

200px-Oliver_Stone_01  Oliver_Stone2

 

Oliver Stone, het zorgenkindje van Hollywood, heeft ditmaal plannen om een film te draaien over de Amerikaanse invasie in het Tora Bora-gebergte in Afghanistan.

Het zou weeral Stone niet moeten zijn om zich te baseren op een controversieel boek, namelijk "Jawbreaker" die stelt dat Osama in die bergen verscholen zat tijdens de beruchte aanval, maar kon ontkomen.

Oliver Stone startte zijn carrière als screenwriter voor oa "Midnight Express" en "Scarface" vooraleer zich in de regisseurstoel te werpen.

Hij maakte verschillende kaskrakers, in het begin vooral in het oorlogsgenre (Platoon, Born on the Fourth of July), maar werd toch vooral bekend door zijn honger naar controverse.

Door films te maken als "JFK" en "Nixon", meer bepaald over de samenzweringstheorie, maakte hij zich niet populair bij de Amerikaanse bevolking.

En zeker niet toen hij met "Natural Born Killers" op de proppen kwam. Een unieke film maar te geweldadig. Toen bekend raakte dat Stone tijdens de opnames van deze film meer stoned dan nuchter was en dat een deel van de film letterlijk in een psychedelische roes geschreven werd, kon hij het schudden.

In 1999 en 2005 werd hij gearresteerd voor drugsbezit en kon nadien niet meer scoren. "Alexander" flopte en gans NY hield hun hart vast toen ze lazen dat Stone "World Trade Center"ging draaien.

22:35 Gepost door © Nico in Filmnieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oliver stone, afghanistan |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.